Champagne

Charles Mignon Champagne

Charles Mignon er beliggende i Epernay, en af de vigtigste byer i Champagne regionen. Her ligger mange store huse, men kun ganske få der som Charles Mignon har familiekarakter og holder fast i sin identitet. Alle vine produceres med et øje på familiens traditioner gennem tiden og Bruno Mignon sørger for at hans familietraditioner holdes i hævd. Kældrene ligger dybt under byen og her får Champagnerne lov til at udvikle sin kompleksitet til glæde for den sande livsnyder.
Charles Mignon, Comte de Marne, Millésime Grand Cru 2002 er funklende klar og gylden i glasset med fine bobler der flyder i en konstant strøm. Duften er frisk, med citrus, hvide blomster og grøn frugt. Smagen er tæt og blød med toner af æble, pære og blomster. En lang eftersmag viser niveauet i denne vin. Smag & Behag: 4½ glas ud af 5 "Gennemført elegant..."
Charles Mignon, Comte de Marne
Rosé, Grand Cru Champagne


Rosé Champagne er pragtfuldt, en Champagne med kompleksitet og kraft nok til at følge med det bedste mad. Denne er endda fremstillet af druer fra de bedste marker, der alle er klassificeret Grand Cru. Denne Comte de Marne er fremstillet af 55% Pinot Noir og 45% Chardonnay, heraf kommer de 15% fra den meget berømte rødvinsby Bouzy. Kombinationen giver god kraft i vinen og potentiale til at vinen kan udvikle sig i op til 10 år under optimale betingelser. Charles Mignon, Comte de Marne, Rosé Grand Cru er flot laksefarvet i glasset med en fin konstant mousse. I duften fornemmes jordbær, brombær og friske røde bær. Smagen er fornemt balanceret med varm frugt og en elegant mousse.
Charles Mignon, Comte de Marne
Brut, 1. Cru Champagne


Denne cuvée er sammensat af druer fra gode parceller omkring de to landsbyer; Montagne de Reims og Côte de Blancs. Alle disse marker har enten Grand Cru eller 1’er Cru status. Blandingen er 55 % Pinot Noir og 45 % Chardonnay. Pinot Noir tilføjer dybde og kompleksitet til den endelige vin og Chardonnay giver friskhed og elegance! En klassisk kombination her i Champagne. Vinen er produceret i begrænset mængde på 30.000 flasker samt enkelte i større format. Inden endelige dosage lagres vinen i 3 – 4 år på bundfaldet i flasken. Dette tilfører ekstra dimensioner til duft og smag. Charles Mignon, Comte de Marne, 1’er Cru Champagne er funklende flot i glasset med små elegante bobler. Duften er frisk med grøn frugt og hvide blomster bl.a. akacie. I munden opleves Champagnen elegant med god intensitet og herlig friskhed. Noter af citrus og grøn frugt. Den gode balance giver flot afslutning på vinen.

Særdeles velegnet til enhver festlig lejlighed og fiskeretter især.
Serveres ved 10 – 12° C.
Comte de Marne, Brut, 1 Cru, føres i 70 cl. - 150 cl. - 300 cl.
Charles Mignon
Brut, 1. Cru Champagne


En Champagne hvor alle druerne er høstet fra marker med 1’er Cru klassifikation. Høj kvalitet fra en lille kvalitets bevidst producent. Charles Mignon Premier Cru er produceret på Champagnes ”store” druesorter: Pinot Noir 75% og Chardonnay 25%. Druerne er høstet på Premier Cru- og Grand Cru-jorder i Côte des Blancs og i Montagne de Reims. Vinificationen er traditionel. Den første gæring finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur. Champagnen er sammensat af årgangene 2000 og 2001 samt 15% Vin de Reserve. Druesammensætningen sikrer at Champagnen altid er ensartet i smagen, når den forlader huset. Den anden gæring i flasken finder sted i Charles Mignon’s kølige kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gærings- proces i flasken, som udvikler de fineste ”bobler”.
Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses langsomt til lodret stilling, så depotet, bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop. Depotet fryses til en isprop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og ”bindes” til flasken med en ståltrådsagraf.
En flot gylden farve i glasset med flot spil fra boblerne. Duften er ekspressiv med toner af hyld, frisk græs og lidt grønne æbler. Smagen er fokuseret med sprød grøn frugt og fornemmelsen af sommer. En god balanceret mousse giver en vin i god balance.
En fremragende aperitif og en dejlig ledsager til alle retter.
Serveringstemperatur 8–10°C.

"Den Franske lilje 2008"
Charles Mignon
Sec, 1. Cru Champagne


En specialitet, her er en god Champagne med en anelse restsødme. Champagnen er sammensat af 3 forskellige årgange, samt 15% Vin de Reserve. Sammensætningen sikrer, at Champagnen altid er ensartet i smagen, når den forlader huset. Vinificationen er traditionel. Den første gæring finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur. Den anden gæring i flasken finder sted i Charles Mignon’s kølige kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gæringsproces i flasken, som udvikler de fineste "bobler".
Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses langsomt til lodret stilling, så depotet, bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop.
Depotet fryses til en isprop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og "bindes" til flasken med en ståltrådsagraf. Denne SEC kvalitet tilsættes på dette tidspunkt en anelse druesukker for at få lidt mere sødme i den endelige vin.
Champagne er flot blank i glasset med gyldne nuancer og en frisk duft af blomster og sødlig frugt. Smagen er medium fylde med en frisk drue-sødme og en flot elegant afslutning.
Denne Champagne er velegnet som apperitif eller som ledsager til søde anretninger.
Serveringstemperatur 8 – 10oC.
Charles Mignon
Brut Rosé, 1. Cru Champagne


En herlig frisk rosé Champagne hvor alle druer kommer fra marker der er klassificeret som 1’er Cru. En flot balanceret vin der er meget bredt anvendelig, grundet sin meget vinøse stil.
Charles Mignon, Rosé 1’er Cru er klar i glasset med en flot rød nuance. Duften er domineret af røde roser og friske bær. I munden fornemmes friske bobler og en let sødme i god balance med den lange intense eftersmag.
B.T.: "Ugens topvin" og 5 stjerner